Tilbage til begyndelsen

Søren og Lene Gammeljord er 3. generation på planteskolen, som blev grundlagt af Sørens farfar og farmor Knud og Anna Hansen, som købte stedet i 1946. Knud Hansen var egentlig gartner på Lekkende Gods, hvor han stod for grøntsagsgartneriet. Gartnerparret kom dog aldrig til at bo i Ugledige, men forblev i gartnerboligen på Lekkende.

Det var 2. generation af Hansen familien – Tut og Flemming Hansen, som i 1963 startede produktionsplanteskole og åbnede havecentret den 1. april 1963. Knapt en måned senere blev Søren født den 27. april. Det var således Flemming Hansen, som lagde navn til planteskolen – et navn som blev kendt i lokalområdet, og som hængte ved.

I 1997 fandt endnu et generationsskifte sted, da søn og svigerdatter Søren og Lene Gammeljord overtog plantecentret. Langsomt ophørte produktionen, og kræfterne blev i stedet brugt på udvikling af havecentret, som i dag er kendt for sit brede sortiment og mange sjældne planter.

Lene var gartnerelev hos Tut og Flemming Hansen og kendte på daværende tidspunkt ikke Søren, som havde læreplads i Jylland og sjældent var hjemme i Ugledige. Faktisk mødte Søren og Lene først hinanden på et driftslederkursus, hvor begge var tilmeldt for at få Det Grønne Bevis.

Idag fungerer afdelingen i Ugledige ikke længere som havecenter for besøgende kunder, men bruges til produktion, og er dermed vendt tilbage til sine rødder som produktionsplanteskole. Havecenteret finder du i stedet i Vordingborg på Sigynsvej 3, hvor du kan møde Lene og den godmodige hund Aslan. Her føres arven efter Flemming Hansen videre med god behandling, den gode dialog, service og vejledning i alle slags planter.